/

Onze Beestenboel

Dit zijn wij

Stichting Onze Beestenboel is een dierenparkje met speeltuintje op het bosrijke Maria Auxiliatrixterrein in Venlo. Het wordt gerund door vrijwilligers en draait volledig op donaties vanuit de maatschappij. Recreatie voor jong en oud, een fijne plek voor mens en dier.

Wil je meer weten over onze vrijwilligers, onze dieren en wat we zoal bieden? Ontdek het via de knop “lees meer”.

Sponsoring

Wist je dit al?

Dierenpolitie tevreden over Onze Beestenboel

Vandaag kreeg Onze Beestenboel onverwacht een bezoekje van de Dierenpolitie om het welzijn van de dieren te controleren. Na hun inspectie waren de agenten tevreden over wat ze hadden gezien en gaven ons zelfs een compliment: “zagen alle dieren er maar zo uit.” Een mooie opsteker voor alle vrijwilligers van Onze Beestenboel, die 7 dagen per week hard werken om de dieren gezond en gelukkig te houden. Super fijn dat deze Dierenpolitie er is, zodat dieren hulp krijgen als er ergens iets niet pluis is!


Jonge wilde vogels

Als je jonge vogels vindt, is het beste wat je kunt doen: laten zitten en zelf weg gaan, de ouders zitten waarschijnlijk in de buurt te wachten totdat jij weg bent. Als de kust weer veilig is, zullen zij zich weer om hun jong bekommeren. Dit baby-ekstertje is door iemand mee naar huis genomen en heeft daar 5 dagen doorgebracht. Daarna is terugzetten buiten natuurlijk niet meer zinvol, want de ouders zullen er na zo’n tijd vanuit gaan dat hun spruit niet meer terugkomt. Het beestje kan nog niet vliegen en nog niet zelf voedsel vinden,  daarom bekommeren wij ons er nu tijdelijk om. Als hij straks kan vliegen en zelf eten vinden, laten we hem vrij.


Word vrijwilliger bij het mooiste plekje van venlo

Stichting Onze Beestenboel is een dierenparkje met speeltuintje op het bosrijke Auxiliatrixterrein in Venlo. Het wordt gerund door vrijwilligers en draait volledig op donaties vanuit de maatschappij.

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor diverse taken:

  • Verzorging van de dieren (voeren, dierenverblijven verzorgen, nagels knippen, borstelen etc.)
  • Gastvrouw of gastheer voor de bezoekers (voorzien van drank, ondersteunen bij vragen en ondersteunen bij het vasthouden/aaien van dieren)
  • Handige Harry`s (verzorgen en onderhouden van de tuin/paden, klusjes rondom weide, reparaties etc.)
  • Mensen die achter de schermen werk willen uitvoeren zoals administratief werk, poetswerk of materialen ophalen.

Onze Beestenboel is 7 dagen in de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kun jij iets betekenen voor ons en heb je nog enkele uren per week tijd? Mail ons dan op onzebeestenboelvenlo@hotmail.nl en word onze collega!


Stuur ons een bericht

Openingstijden

Wij zijn elke dag open van 10:00 - 17:00, ook op zaterdag en zondag!