Vaak gestelde vragen (en het antwoord erop)

WANNEER ZIJN JULLIE OPEN? Wij zijn elke dag open van 10:00 uur tot 17:00 uur, ook op zaterdagen en zondagen, en ook tijdens vakanties of feestdagen. De dieren hebben elke dag verzorging nodig, dus wij kunnen niet zomaar dicht gaan. In de wintermaanden als het eerder dan 17:00 uur donker wordt, sluiten wij iets eerder zodat onze vrijwilligers niet in het duister hoeven te werken.

MAG IK BIJ JULLIE ZELF DE DIEREN VOEREN? Nee. Als iedereen de dieren voert, worden deze erg opdringerig en kunnen ze onderling gaan vechten. Daarom kiezen wij ervoor om de dieren alleen door onze getrainde vrijwilligers te laten voeren. Zij weten precies wat elk dier nodig heeft en hoeveel. Zelfs gras voeren mag niet, want men kan nooit weten of daar misschien net een hond overheen geplast heeft… ook gaan de dieren tegen het hekwerk aan staan als je ze gras wil voeren, en dat gaat daarvan kapot. Dus heel simpel te onthouden: niet voeren!

MAG IK MIJN HOND MEENEMEN? Ja. Honden zijn welkom op ons terrein als ze aangelijnd zijn. De enige plekken waar zij niet mogen komen zijn in de wei en in het gebouwtje met konijnen, cavia’s, chinchilla’s en degoes. Voor hen is een hond een groot gevaar en hen slaat de paniek om het hart als er een hondje binnen komt.

MAG IK ZELF ETEN OF DRINKEN MEENEMEN OF MOET IK DAT BIJ JULLIE KOPEN? Ja, dat mag zeker. Bedenk echter wel dat een beker frisdrank of een versnapering bij ons slechts 50 cent kost. Wil je daarvoor zelf gaan sjouwen?

KAN IK BIJ JULLIE EEN KINDERFEESTJE VIEREN? Ja, dat kan. Wij hebben daarvoor zelfs een speciale feest-pipowagen die je dan ter beschikking krijgt. Mail naar onzebeestenboelvenlo@hotmail.nl voor meer informatie. Omdat er in de feest-pipowagen geen verwarming is, raden wij kinderfeestjes in de koude wintermaanden af.

IK ZIE SOMS VERSCHILLENDE NAMEN, HOE HETEN JULLIE NOU PRECIES? Onze officiĆ«le naam is Stichting Recreatief Dierenpark Auxiliatrix Venlo. Maar zie je het al voor je dat we daarmee de telefoon moeten aannemen… Daarom hebben we de “roepnaam” Onze Beestenboel.